Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör Közhasznú Egyesület
PDF Nyomtatás E-mail
Share

Dalkörvezető: Hajagos Istvánné

Karvezető: Gyuris János

Gazdasági vezető: Varga-S. Andrásné

Székhely:6724.Szeged, Eszperantó u. 1.

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Telefon:06-30/455-2911

Levelezési cím: Szeged, Budapesti krt. 30/b. 5/13.


A népdalkör több mint tíz éve alakult és 2005-ben vette fel a Hóvirág nevet. 2008-ban Egyesület, 2010-ben Közhasznú Egyesület, majd 2014-ben ismét Egyesület lett. Jelenleg a taglétszám 24 fő, akik nyugdíjas korúak és Szegeden élnek. Foglalkozásainkat jelenleg a szegedi Senior Centerben tartjuk, minden héten kedd délután 2-4 óráig.

Feladatunknak tartjuk a hagyományőrzést, a magyar, elsősorban a Szeged környéki és a Csongrád megyei népdalok megőrzését, terjesztését és megismertetését az emberekkel.

Baráti kapcsolatot ápolunk több szegedi és Szeged környéki és az ország területén élő nyugdíjas klubbal és népdalkörrel. Rendszeresen szervezünk dalos találkozókat, és mi is szívesen részt veszünk hasonló rendezvényeken. Együttműködünk a város és a megye kulturális és oktatási intézményeivel, ahol különböző rendezvényeken lépünk fel műsorainkkal.

2015-ben Csillebércen a NYOSZ által szervezett Senior Dalkörök IV. Országos Fesztiválján és Szőregen a XI. Térségi Népdalkörök Találkozóján „ARANY” fokozatot kaptunk.

2016-ban a KÓTA Népzenei Minősítőn térségi-n „DICSÉRETES” fokozatot kaptunk. Hódmezővásárhelyen az V. Népdalkörök Találkozójáról és a Csillebércen NYOSZ által rendezett Dalkörök V. Országos Fesztiváljáról „EZÜST” fokozattal tértünk haza. A Szegeden rendezett „Tisza-parti Dalostalálkozó”-n II. helyezést értünk el, amelyhez Temesvári kirándulást is kaptunk. A Szeged és Kistérségi Ki mit tud?  rendszeres részt vevői vagyunk.

Az Életet az Éveknek Szövetség VI. Balatonfüredi Országos Fesztiválján való (2016. április 17-18.19.) Sikeres Művészeti Munka Elismerést kaptuk.

Népdalkörünk nyitott, szívesen felvesszük a kapcsolatot a hazai és határon túli csoportokkal is, a meghívásokat pedig örömmel fogadjuk és igyekszünk teljesíteni.

                 „HAGYOMÁNYOK NÉLKÜL ÜRES A JÖVŐ,
                    GYÖKEREK NÉLKÜL  NEM  NŐ VIRÁG:”
.                                     

.                                     Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör Közhasznú Egyesület

Sikereink:

2016. április 23. - A Magyar kórusok és zenekarok szövetsége - KÓTA Térségi szintű minősítő (Gyuris János oklevele)

2016. április 23. - A Magyar kórusok és zenekarok szövetsége - KÓTA Térségi szintű minősítő (Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör Egyesület, Hajagos Istvánné, Gyuris János oklevele)

2016. április 17-19. - Nyugdíjas amatőr művészeti csoportok és szólisták VI. Balatonfüredi "Életet az éveknek" országos fesztivál (Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör Egyesület díszoklevele)

2016. április 17-19. - Nyugdíjas amatőr művészeti csoportok és szólisták VI. Balatonfüredi "Életet az éveknek" országos fesztivál (Gyuris János díszoklevele)

2016. április 9. - XI. Zsombói Dalostalálkozó (Hóvirág Népdalkör emléklapja)

2016. április 9. - XI. Zsombói Dalostalálkozó (Gyuris János emléklapja)

 

 

 

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink