Újszegedi Nyugdíjas Klub
PDF Nyomtatás E-mail
Share

A klub vezetője: Hevesi Istvánné

A klub vezetőjének emailcímei: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A klub honlapjának címe: http://www.balintmuvhaz.hu

A klub székhelye: (Bírósági bejegyzés szerint)    Bálint Sándor Művelődési Ház - 6726 Szeged, Temesvári krt. 42.

A klub telephelye (foglalkozások helye):   Bálint Sándor Művelődési Ház - 6726 Szeged, Temesvári krt. 42.


Bemutatkozás

Az Újszegedi Nyugdíjasklub a Bálint Sándor Művelődési Ház állandó, öntevékeny közössége, mely az újszegedi és szegedi nyugdíjaskorú állampolgárok baráti társaságaként jött létre 1983. május 5-én.. A klub legfőbb céljai és feladatai:
•    bensőséges, kellemes közösségi együttlétek biztosítása;
•    tartalmas, színvonalas programok szervezése;
•    jogi, politikai, közéleti információk közlése a klubtagok részére;
•    a klubtagok érdekeinek védelme különféle fórumokon;
•    lehetőség szerint személyes segítségnyújtás a tagok szociális és egészségügyi gondjainak megoldása érdekében;
•    az arra rászoruló tagok segélyezésének, gondozásának elősegítése.
A klub működését elsősorban a klubnapok keretében fejti ki. Ezek állandó időpontja, egyben a szervezett programok napja: csütörtök; e napon a klubtagok korlátlan időtartamban vehetik igénybe a Bálint Sándor Művelődési Ház közösségi célra szolgáló helyiségeit.
Igény szerint más napokon is működhet a klub kötetlen formában, a művelődési ház igazgatójával történő egyeztetés szerint. A Bálint Sándor Művelődési Ház, mint fenntartó igyekszik mindenben elősegíteni a klub működését: javítja technikai feltételeit, díjmentes programokat biztosít, kedvezményeket szerez a klubtagok számára stb. A klub működését rendszeresen támogatja a Szegedi Idősügyi Tanács, gyakorta kap támogatást Újszeged önkormányzati képviselőitől és a városrész országgyűlési képviselőjétől.
Az Újszegedi Nyugdíjasklub nem jogi személy; jogilag a Bálint Sándor Művelődési Ház,
mint fenntartó közintézmény csoportja; jogi képviseletét a Bálint Sándor Művelődési Ház igazgatója hivatott ellátni., munkáját a klubtagok által választott klubvezetőség, legalább 9 fős testület segíti, mely javaslattevő, véleményező joggal rendelkezik a klub működését illetően. A klub tagjai klubelnököt választanak, aki a közvetlen kapcsolattartást biztosítja az igazgató, a klubvezetőség és a Szegedi Idősügyi Tanács Szenior Klubja  között. Klubunk elnöke 2006 januárja óta Hevesi Istvánné.
A klub legfontosabb célja valódi közösség fönntartása az újszegedi és szegedi idősek számára, a közösségi élet, a klubbarátság erősítése; ám, ha szükséges, ennél több is: igyekszünk tudni Tagtársaink helyzetéről, egészségi állapotáról; bajba jutott, magányos, beteg Tagtársainkon segíteni próbálunk, lehetőségeink és összeköttetéseink függvényében. Rendezvényeinket mindezek jegyében, a lehető legigényesebben próbáljuk megtervezni: a hasznos előadások mellett nem hiányzik a magas kultúra (zene, irodalom), de a szórakozás sem.
Az Újszegedi Nyugdíjasklub tagjaiból 2003–ban alakult meg a Szivárvány Dal– és Versmondókör. Alapító vezetői Réti Gyuláné és Sári Istvánné voltak; a Kör társadalmi vezetője Szabó Sándorné, művészeti vezetője Kiss Ernő, aki citerán, illetve billentyűs hangszereken egyaránt kíséri az együttest. Repertoárjuk, műsoruk változatos: a szegedi nagytáj dalaitól kezdve a népi vallásosság énekekig terjed; specialitásuk, hogy népdalcsokraikat szebbnél szebb versekkel, prózarészletekkel színesítik. Szívesen dolgozzák fel Bálint Sándor A szögedi nemzet és Ünnepi kalendárium c. művének részleteit.

Hevesi Istvánné                                                                        Jáger Richárd
 klubelnök                                                                                         igazgató

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink