Petőfi Telepi Szépkorúak Nyugdíjas Közhasznú Egyesülete
PDF Nyomtatás E-mail
Share

A klub vezetője: Urbán Istvánné

A klub székhelye:

A Petőfi telepi Nyugdíjas Klub 1978-ban alakult a Petőfi telepi Művelődési Házban. A kialakult gazdasági helyzet arra késztette a vezetőséget, hogy változtasson a klub működési formáján., ezért  a 2003. november 25-i Közgyűlés úgy döntött,hogy a klubot egyesületté alakítja át.
2004. január 13-án bíróság által jegyzett szervezet lettünk és az új nevünk: PETŐFI TELEPI SZÉPKORÚAK NYUGDÍJAS KÖZHASZNÚ EGYESÜLET LETT.
Azzal,hogy jegyzett szervezetté váltunk megnyíltak a pályázati lehetőségek számunkra, ami nagyban segíti az Egyesület működését anyagi forrásokkal. A sikeres pályázatok lehetőséget teremtettek arra, hogy  2004. februárjában megalakíthassuk a Szépkorúak Népdalkörét és Tánccsoportját. Mind két művészeti csoport nagyon sok helyen fellépett az ország különböző megyéiben nagy sikert aratva pl.:  Pest, Békés, Csongrád, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok és Somogy megyében is jártunk.
2006-ban hagyományteremtő céllal megrendezésre került az első  "Tavaszi szél vizet áraszt" Népdalköri Találkozó a Petőfi telepi Művelődési Házban, majd ezt követően minden évben, immár 5. alkalommal kerül megrendezésre a Népdalköri Találkozó.  A Dalköri Találkozón 200 - 250 fő jelenik meg és 10 - 12 népdalkör  mutatja be produkcióját szakmai zsűri előtt, mely hasznos tanácsokkal látja el a dalkör vezetőit, tagjait. A Szépkorúak  Népdalkör munkáját a KOTA által hirdetett Országos Népzenei Minősítő zsűrije értékeli. Minősítés eredményei: 2005  Kiváló fokozat, 2005  Arany fokozat,  2007  Arany fokozat, 2009 Arany fokozat. Tánccsoportunk  teljesítménye sem elhanyagolható! Az ország több városában voltak már fellépni nagy sikerrel. Részt vesznek a szegedi Idősügyi Tanács által szervezett Szeged és Szeged Térsége  nyugdíjas  KI -MIT-TUD? -on. Az itt elért eredményeik: 2008 -ban II. díj, 2009 -ben II. díj lett. Amatőr művészeti csoportjaink is jól teljesítenek, részt vállalnak a Petőfi telepi rendezvényeken, önkormányzati, megyei és országos rendezvényeken. Pl: 2009 -ben I. Budapesti Nyugdíjas Expó. A művészeti csoportok mellett kiváló nóta énekesünk, vers mondóink és humoristáink, szóló hangszeresünk gazdagítják a művészeti műsorainkat. Ahhoz,hogy ezeket az eredményeket elérhettük sokat köszönhetünk támogatóinknak, Gila Ferenc képviselő úrnak, Szeged város kulturális osztályának, az Idősügyi Tanácsnak, Nemzeti Civil Alapnak, a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak és  Id. Boros Gyula úrnak.
Nyugdíjasainknak szervezünk gyógyüdülést, kirándulást, sport napot, számítógép tanfolyamot, egészségügyi előadást és egyéb programokat. Az egyesületi tagok nagyon aktívak szeretik a változatos programokat, pl: már 3 alkalommal került megrendezésre a Télbúcsúztató és a Húsvéti Locsolkodó program sorozat, mely megmozgatta Petőfi telep lakosságát, iskolásokat, óvodásokat. Szervezetünk olyan programokat igyekszik megvalósítani, ami lehetővé teszi a generációk közötti együttműködést. Egyesületünknek sok nyugdíjas szervezettel van kapcsolata határon belül és határon túl is, de  mi nyitottak vagyunk további új kapcsolat felvételére is.

Szeged, 2010  január  3.    

                
                                            Virágh Istvánné  egyesületi elnök,
Elérhetőségem:+36307017198, 
E-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A Petőfi telepi Szépkorúak Nyugdíjas Közhasznú Egyesület  2011 május 7-én  rendezi a VI. sz. " Tavaszi szél vizet áraszt"  Regionális Népdalköri Találkozóját a Petőfi telepi Művelődési Ház színház termében, melyre szeretettel várja a rendezőség a meghívott Népdalköröket.

 

Kapcsolódó cikkek:

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink