Szegedi Alsóvárosi Kórus Nyugdíjasok Egyesülete
2019 június 04 PDF Nyomtatás E-mail
Share

A klub vezetője: Vígh Andrásné

A klub vezetőjének emailcímei: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A klub elnökhelyettese: Szabó Erzsébet

A klub elnökhelyettesének emailcíme: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A klub székhelye: 6725 Szeged, Rábéi u. 5.

A klub székhelye: (Bírósági bejegyzés szerint)    6725 Szeged, Rábéi u. 5.

A klub telephelye (foglalkozások helye):    6725 Szeged, Rábéi u. 5.


Szegedi Alsóvárosi Kórus Nyugdíjasok Egyesülete


Korábban a Hagyományőrző Alsóvárosi Menyecskekórus néven alakultunk meg 2011. augusztus elsején, énekelni szerető nyugdíjasokkal. 2015-ben átalakultunk, akkor változott nevünk is a jelenlegire. Népdalokat énekelünk gyűjtésekből, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Szeghy Endre, Péczely Attila és még sok más zenekutató munkája nyomán.
Többször részt vettünk országos nyugdíjas Ki mit tud?-okon, kistérségi rendezvényeken, a Tiszántúli Népdalkörök Találkozóján és számos egyéb fellépésen, ahol minden alkalommal kiemelkedően szerepeltünk. A KÓTA minősítésen mindhárom alkalommal ezüst minősítést kaptunk, volt amikor külön dícsérettel. Többszörös arany- és ezüst minősítésünk van. Fellépő ruháink a XIX. század végi és a XX. század eleji viseletet tükrözi, melyeket a Móra Ferenc Múzeum gyűjtése alapján készítettünk el. Ez a szegedi alsóvárosi asszonyok korabeli viselete volt. A tanárunk Makra András ének-zene szakos tanár, és a Sámli zenekar.

Támogatóink:         Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata
            Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás
            Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.
            SZMJV Idősügyi Tanács
            valamint önkormányzati képviselők és egyéb magánszemélyek.

A jövőben a hagyományos népdalok megőrzésére is gondot kívánunk fordítani és továbbadni a következő generációknak ezeket. Valamint városunk ismertségét szeretnénk a Szeged és Szeged környéki népdalok minél szélesebb körben történő megismertetésével propagálni. A továbbiakban is jelentőséget tulajdonítunk a népi hagyományok ápolása mellett a népviselet bemutatásának is, ezért fellépéseink alkalmával ruháink ezt tükrözni is szándékoznak.

A kórus működéséhez és fellépéseihez, a minél szélesebb körben történő megismertetéséhez a jövőben is várjuk a támogatásokat, illetve minden lehetőséget meg kívánunk ragadni a forrásteremtésre, hogy céljainkat a jövőben is maradéktalanul meg tudjuk valósítani a lehető legszínvonalasabb formában.

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink