"Életet az Éveknek" Nyugdíjas Klubok Csongrád Megyei Egyesülete
PDF Nyomtatás E-mail
Share

 A klub vezetője: Szalai Antal

A klub vezetőjének emailcíme: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A klub vezető-helyettese: Ficsor Mihályné

A klub vezető-helyettesének emailcíme: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A klub székhelye: 6727 Szeged, Szántó Kovács János u.28.

 


Egyesületünk  2003-ban alakult meg, a már működő  Országos  Szövetség tagszervezetei /klubok/  összefogásából.
Fő  feladatunk, hogy a megyében tevékenykedő és Egyesületünkhöz csatlakozott klubközösségek  munkáját segítsük, szervezetileg és  feladat összekapcsolás  terén.
A céljaink nem változtak, hiszen a klubok önállóságának megőrzése mellett, a népi hagyományok, a kulturális örökségek  ápolása, bemutatása  a jelen időben mind azt szolgálja, hogy értékeink  megmaradjanak, azokat átadhassuk.
Munkánk során  szoros  az együttműködés az Országos szövetséggel, hiszen a közös érdekek képviselete nagyon fontos, illetve az kölcsönös információ áramlás, mind segítik a munkánkat.
Hasonlóan fontos,hogy  együtt működő kapcsolat épüljön ki hosszabb távon a Szeged MJ. Város Idősügyi Tanácsával, hiszen  nyugdíjasaink  jelentős  számban  a szegedi klubok tagjai, vagy a szeged vonzáskörzetében élnek, így mindenképpen fontos, hogy kapcsolatunk fejlődjön.
Az Egyesületünk  2018.július 21-én ünnepelte  15 éves évfordulóját közös ünnepség keretében. Nagy örömet jelentett a már  15 éve regnáló klubvezetőknek, hogy oklevéllel, virággal és ajándékkal kedveskedtünk Nekik, a folyamatos, kitartó és alázatos munkáért  A többi klubvezető is  - akik csak 5-8 éve vezetik a közösségüket, szintén jutalmaztuk oklevéllel és ajándékkal, hiszen  az  Ó  munkájuk sem könnyebb.
Feladataink között  a hagyományosnak  mondhatók mellett a "fiatalítás"  tűnik az egyik legizgalmasabbnak, mivel az
tapasztalható több területen, hogy nincs nagy aktivitás az  önzetlen önkéntes munkára. A szakmai jellegű segítőmunkában mindenképpen ezt szeretnénk javítani.
Az alig egy éve megválasztott új  Elnökség  számára ez a feladat, a programok  újra gondolásában, új szervezési módszerek  egyeztetésében  fog megnyilvánulni.
Azt szeretnénk  mindenképpen elérni, hogy  valamennyi klubunkban  a jó közösségi élet megmaradjon, a családias jelleg erősödjön, és minél több nyugdíjast, és nyugdíjas közösséget  nyerjünk meg saját  programunkhoz.

Szalai Antal  megyei elnök

Kapcsolódó cikkek:

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink