"Tavaszi szél vizet áraszt"
PDF Nyomtatás E-mail
Share

Szeged és Szeged Térsége Népdalköri Találkozó 

    A Petőfi telepi Szépkorúak Népdalköre 2010. április 10.-én tartotta a " TAVASZI SZÉL VIZET ÁRASZT "  V. sz. Szeged és Szeged Térségi Népdalköri Találkozóját a Petőfi Telepi Műv. Ház színház termében. A találkozón 12 népdalkör vett részt a térség különböző szegletéből. A Dalos társak már korán reggel , szépen sorban jöttek a rendezvényre és a Szépkorúak dalosai  örömmel fogadták őket, vitték az öltözőbe, ahol szerény vendéglátásban volt részük az érkezőknek. A találkozót Petőfi-telep önkormányzati képviselője GILA FERENC nyitotta meg, majd a Petőfi telepi I. sz. Óvoda növendéki  néptánc bemutatót tartottak a jelenlévő nyugdíjasoknak, dalosoknak, majd kezdetét vette a Dalköri találkozó. A Dalkörök színvonalas műsorokat mutattak be saját maguk és a  közönség részére. Ezen a rendezvényen a dalosok szépen szerepeltek, önmagukat adták, ami meglátszott az előadott produkciókon, nem volt stressz a színpadon csak az önfeledt szórakozás. A rendezvény szinte családias hangulatot árasztott. A rendezvényen 250 fő nyugdíjas és szereplő vett részt. Részt vevő dalkörök a következők voltak:
  Domaszéki Jázmin Ny. K. Népdalköre, Algyői Hagyomány Őrzök Dalköre, Szeri Népdalkör Ópusztaszerről, Üllési Estike Népdalkör, Sándorfalvi Őszikék Népdalkör, Tápai Hagyomány Őrzők Népdalköre,  Jóbarátság Népdalkör, Szőregi Sárga Rózsa Népdalkör, Bordányi Berkenye Népdalkör, Maroslelei Népdalkör, Petőfi telepi Szépkorúak Népdalköre.

    A Dalos Találkozót Pálnik András és Gábor Anita népdalénekesek duettje zárta nagy sikert aratva. A Petőfi telepi Szépkorúak Népdalköre és a Petőfi telepi Műv. Ház  vezetősége köszöni a részt vevő csoportoknak  az áldozatos munkát, amit a felkészülésre és az előadásra fordítottak. A csoportok munkáját egy egy kerámia vázával és oklevéllel jutalmaztuk. Dalos találkozónk, hogy ilyen sikeres volt, köszönhetjük Támogatónknak Gila Ferenc úrnak, Műv. Ház vezetésének és a csoportoknak. A rendezvény ebéddel és táncházzal zárult , ahol a nyugdíjasok felhőtlenül szórakozhattak.

    Végezetül úgy köszöntek el a csoportok, dalos társak " JÖVŐRE  ÚJRA  ITT TALÁLKOZZUNK "

Virágh Istvánné elnök

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink