Nyugalmazott Igazgatók Egyesülete Szeged
PDF Nyomtatás E-mail
Share

Az egyesület vezetője:  Dévai Kálmánné

Az egyesület vezetőjének emailcíme: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az egyesült elnökhelyettese: Haász Józsefné

Az egyesület elnökhelyettesének emailcíme: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az egyesület székhelye: 6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.

Az egyesület telephelye (foglalkozások helye): Városháza, sajtószoba


Az egyesület bemutatkozása

 A nyugalomba vonult iskolaigazgatók 2004-ben határozták el egy egyesület alapítását, amelyet 2005.január 5-én a Szegedi Törvényszéken be is jegyeztek Nyugalmazott Igazgatók Egyesülete Szeged néven.

Alapszabályban meghatározott céljaink az aktív munka befejezését követő egészséges, környezettudatos életmód megvalósítását, a szabadidő tartalmas felhasználását, az élethosszig tartó tanulást, az iskolarendszerű oktatás támogatását, nemzetközi kapcsolatok létesítését segítik.

A célok megvalósítása érdekében tevékenységünket a sokszínűség és igényesség jellemzi. Az eltelt évek alatt folyamatosan 50 fő körüli volt a taglétszám.   2018-ban 47 fő fizetett tagdíjat. Van nyolc örökös tagunk, akik nem fizetnek tagdíjat, mert egészségi állapotuk miatt nem tudnak folyamatosan részt venni az egyesület életében, de bármikor szívesen fogadjuk őket. Hét fős elnökség szervezi a tevékenységet a tagság bevonásával. A jelenlegi elnök Dévai Kálmánné, helyettes Haász Józsefné.

Tevékenységi formák: közös színház- és tárlatlátogatások, tudományos előadások meghallgatása, zenehallgatás, koncertek, kirándulások közeli helyekre, ez a szomszédolás, távolabbi vidékekre- barangolás. Évente rendezünk egy " senior olimpiát." Kapcsolatot tartunk a temesvári Béres Margit vezette  magyar nyugdíjas csoporttal.  Önkéntes tevékenységet végzünk az egyesületben és azon kívül kórházban, gyermektáborban, könyvtárban, idősotthonban.

Nagyon jó közösség vagyunk, jól érezzük magunkat együtt. Örülünk a pályázati lehetőségeknek, hiszen a támogatás segíti az egyesület működését és a programok szervezését.


                                    Dévai Kálmánné elnök

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink